Schładzarko-zamrażarka szokowa ("blast chiller"), to urządzenia do którego można włożyć ciepłe potrawy, aby je szybko schłodzić,lub zamrozić. Szybkie obniżenie temperatury świeżo przygotowanej potrawy pozwala na zachowanie jej naturalnych cech i powoduje natychmiastowe zatrzymanie procesów rozkładu.
- Urządzenie tworzy też najlepsze warunki dla delikatnych potraw takich jak wyrastające ciasto na zakwasie lub sosy.
- Funkcje schładzania (+3°C), zamrażania (-18°C) i podgrzewania (+70°C) potraw.
Cechy:
- Sterowanie sensorowe
- 8 programów (4 chłodzące + 4 grzewcze)
- Chłodzenie i zamrażanie od +3C do -18C
Można schładzać potrawy płynne (np. zupy)
- Podgrzewanie do +70C pozwala na przygotowanie potraw w/g receptur "slow cooking"
- Funkcja wyrastania ciasta drożdżowego
- Regulacja czasu i temperatury
- Wyświetlacz dotykowy TFT
- Pojemność 40 l
- Powierzchnia stali pokryta warstwą przeciwśladową
- Wnętrze komory INOX
Standardowe wyposażenie:
- Półka grilla x 1
- Taca szklana x 1
- Oświetlenie komory x 1